God

Hoe moet je bidden?

Bidden is praten met God. Er is eigenlijk geen speciale regel voor hoe je met God moet praten. Maar als je iemand aanspreekt is het wel belangrijk om te weten wie hij is. Je praat tegen je buurman bijvoorbeeld heel anders dan tegen de premier. God zegt in de Bijbel dat Hij onze Vader wil worden, maar Hij is in de eerste plaats onze Maker. God is dus iemand voor Wie we ontzag en eerbied. Maar Hij wil eigenlijk ook Iemand zijn die heel dicht bij ons staat, met wie je heel vertrouwd kunt zijn.
Denk er maar aan dat je op bezoek gaat bij een heel belangrijk mens, die je erg veel onrecht hebt aangedaan, maar van wie je weet dat hij bereid is je te vergeven.

Je kunt gewoon beginnen met Gods naam te noemen, zeg eerlijk dat je geen rechten hebt, maar dat je Hem graag iets wilt vertellen of vragen. Praat gewoon alsof Hij naast je staat. Hij luistert altijd, 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Wanneer ben je echt gelukkig?

Echt geluk is duurzaam! Daarom kun je van de dingen van deze wereld niet echt gelukkig worden. Het plezier van deze aarde kan je hart niet vervullen: het laat je hart leeg. Van veel oppeppers – zoals alcohol en drugs – word je uiteindelijk zelfs alleen maar ongelukkig als de kick verdwenen is. En aards geluk verlies je altijd bij de dood.

Echt gelukkig ben je daarom alleen als je God kent, dient en liefhebt. Dan ben je in dit leven gelukkig: de vrede en vreugde van God overtreft al het aardse geluk. En na dit leven zul je dan nog veel gelukkiger zijn.

Hoe word je echt gelukkig?

Om echt gelukkig te worden, moet de relatie met God hersteld worden. Onze relatie met God is verstoord. Ons leven is niet op God gericht, maar op onszelf. Dat is de kern van zonde. Het zal je zelf nooit lukken om je aan de greep van de zonde te ontworstelen. Daarom heeft God ingegrepen: Hij heeft Zijn Zoon Jezus naar deze aarde gestuurd. Jezus is de Redder van de zonde en door het geloof in Hem wordt de relatie met God weer hersteld.