Hoe kan God bij je zijn?

Hoe kan God bij je zijn?

Ik kan dat inderdaad niet begrijpen en volgen. Stel dat ik het wel zou begrijpen, dan zou God een beetje van mijn menselijke orde zijn, zodat ik er met mijn menselijke verstand iets van kan begrijpen. Een God Die het heelal schept, moet wel ontzaglijk groot zijn. Deze oneindige God blijft niet op afstand, maar laat Zich aan ons kennen in de Bijbel. Het is Zijn grootheid dat Hij niet alleen oneindig ver boven ons uitstijgt, maar ook dichter bij ons is dan wij bij elkaar zijn. Hij gaat met ons een relatie aan, zodat ik mijn zekerheid, rust, vreugde en toekomst in Hem heb.

Hartelijk dank dat je over de vraag naar God nadenkt. Je werpt een vraag op die ons laat zien dat God God is. Daarmee bedoel ik dat Hij onbegrijpelijk en oneindig is. Hoe groot moet God zijn als Hij niet alleen de miljarden mensen op de wereld kent, maar ook de honderden miljarden sterren in ons melkwegstelsel. En dan te bedenken dat er ook honderden miljarden sterrenstelsels zijn. Er zijn miljarden malen meer sterren dan er mensen zijn…
 
Ik kan dat inderdaad niet begrijpen en volgen. Stel dat ik het wel zou begrijpen, dan zou God een beetje van mijn menselijke orde zijn, zodat ik er met mijn menselijke verstand iets van kan begrijpen. Dat zou voor mij juist reden zijn om twijfels te hebben bij God. Een God Die het heelal schept, moet wel ontzaglijk groot zijn.
 
En weet je wat nog onbegrijpelijker is: Deze oneindige God blijft niet op afstand, maar laat Zich aan ons kennen in de Bijbel. Het is Zijn grootheid dat Hij niet alleen oneindig ver boven ons uitstijgt, maar ook dichter bij ons is dan wij bij elkaar zijn. Wij kunnen ver bij Hem vandaan zijn, maar Hij is niet ver bij ons vandaan. Hij gaat met ons een relatie aan, zodat ik mijn zekerheid, rust, vreugde en toekomst in Hem heb. En al die miljarden mensen zijn bij Hem welkom! Daarom vertellen wij jou van Hem!