Heb je nog geen Bijbel in huis? Vraag er gratis één aan! Gratis Bijbel

Het is mij
goed nabij
Psalm
73:28
God te wezen.

Homepage banner Homepage banner

Een feest doorbreekt je gewone dagelijkse programma. Ook als je weet dat het komt is het een verrassing hoe het vorm krijgt.

Met vreugde en verlangen wordt aan de voorbereidingen gewerkt. Je ziet ernaar uit. Soms met gemengde gevoelens, ook dat kan. Niet elk feest is voor jou een feest, of een feest voor jou.

Hoe zit dat nu in de Bijbel? Gaat het daar over feesten?
Vreugde en blijdschap, verlangen en feest, daarover lezen we veel in de Bijbel. In de Bijbel gaat het om een relatie tussen God en mens. Tussen Schepper en schepsel. Op de andere pagina’s van deze site kun je meer lezen over die relatie.

We zien meteen een verschil met onze feesten: feesten zoals wij die kennen betreffen de relatie tussen mensen. Bij de christelijke feesten gaat het om de relatie tussen God en mens.

Wat valt er dan te vieren?

Met de christelijke feesten vieren we hoe een verbroken relatie door God wordt hersteld. Voor God en de gelovigen is dat feest.

Dat gebeurde door het werk van Jezus. De feesten gaan vooral over Hem! Zo herdenken en vieren wij Kerst (Zijn geboorte) Goede Vrijdag (Zijn lijden en sterven), Pasen (Zijn opstanding uit de dood), Hemelvaart (Jezus gaat naar de hemel) en Pinksteren (de Heilige Geest wordt uitgestort). Het laatste feest is nu nog toekomst: de wederkomst van Jezus.

Deze feesten horen bij elkaar: bij Kerst horen wij meteen al van grote blijdschap en bij Pinksteren dat het evangelie (de blijde boodschap) naar alle volken toe gaat.

Het zijn ook feesten voor jou. Is het ook voor jou feest?

Stel gerust je vraag. Wij horen het graag!

Stel gerust je vraag

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?